Ohje napattu Kaarina Roinisen Parhaat Kotileivonnaiset kirjasta.

Lusikkaleivät


200 g voita

1½ dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria


Väliin:

kiinteää omena tai aprikoosisosetta tai -marmeladia


Pinnalle:

sokeria


1. Anna voin kiehua kattilassa hyvin miedolla lämmöllä 4-5 minuuttia välillä sekoittaen. kun vaahto alka laskea ja voi muuttuu vaalean pähkinänruskeaksi, ota kattila liedeltä.

2. Sekoita kuumaan voihin sokeri ja anna seoksen jäähtyä sekoittamatta.

3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.

4. Painele taikinaa soikean teelusikan pesään ja vedä taikina lusikasta suoraan pellille kupera puoli ylöspäin.

5. Paista pikkuleipiä 175 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat vaalenruskeita.

6. Vedä leivinpaperi varovasti pelliltä työpöydälle ja anna jäätyä.

7. Täytä jäähtyneet pikkuleivät ja kierittele ne sokerissa.