Omalle äitille tein tämmöisen kuningatarkakun. Täytteet kakkuun löysin täältä .

1548512.jpg

 

Vadelmamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
200 g sitruuna"tuorejuustoa"  (Sunnuntain tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste)
3-4 dl vadelmia, soseutettuna
0,5-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vadelmamehua liivatteiden liuottamiseen 

Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vanilja"tuorejuustoa"
4-5 dl mustikoita, soseutettuna
0,5- 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä liivatteiden liuottamiseen
 

Valmista mousset näin:

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.

Vaahdota Flora vispi/Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto.

Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon soseutetut marjat.

Kuumenna mehu/vesi mikrossa tai pienessä kasarissa kiehuvaksi, purista liivatteet vedestä ja liuota ne kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä noin minuutti.

Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kasaa kakku paistovuokaansa ylösalaisin, kelmuta ensin vuoka. Anna hyytyä mielellään yön yli.



Koristeista muutama kuva :)

1548527.jpg


1548540.jpg