2119535.jpg

Nämä on tehty joskus jo lokakuun puolella :)

Korvapuustit

0,5 l maitoa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl hienonnettua kardemummaa
0,5 palaa hiivaa (25 g)
1 muna
8 - 10 dl vehnäjauhoja
150 g leivontamargariinia

Väliin

3 rkl pehmeää voita

3 rkl kaneli

3 rkl sokeria

(1 tl vaniliinisokeria)
 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää siihen sokeri, suola ja kardemumma. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita kunnes hiiva liukenee.

Lisää muna ja hiukan jauhoja. Sekoita ja lisää enemmän jauhoja. Alusta taikina lopuilla jauhoilla kiinteäksi. Lisää alustamisen loppupuolella huoneenlämmössä pehmennyt tai sulatettu ja jäähdytetty rasva.

Taikina on sopivasti alustettu, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä tai koneen taikinakoukusta.

Kohota taikina leivinliinalla, pyyhkeellä tai muovilla peitettynä kaksinkertaiseksi. Kumoa kohonnut taikina leivinpöydälle ja kaaviloi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle rasva ja ripottele sen päälle sokeria ja kanelia. Käännä levy rullaksi pitkä sivu edellä.

Leikkaa rullasta tasakokoisia suoria paloja. Paina niiden keskelle molemmilla vastakkain olevilla peukaloillasi syvä vako pöytään asti. Nosta näin syntynyt korvapuusti kerrallaan leivinpaperilla päällystetylle pellille ja kohota hyvin pyyhkeen alla.

Voitele korvapuustit munalla ja koristele raesokerilla. Kypsennä uunissa 225-250 asteessa noin 10 minuuttia.